Tältä palstalta löydät kirjoituksia, jotka osoittavat tämän viimeisen etsikkoajan kristillisyyden eri hajaannuksien syyt, alkaen aina 1900-luvun hajaannuksista viimeiseen, eli vuoden 1997 hajaannukseen asti, joiden syiden johdosta kaikki kyseiset metsätokat ja yksittäiset henkilöt ovat pois langenneet siitä ainoasta autuaaksi tekeväisestä uskosta ja seurakunnasta joka Raamatussa mainitaan, nimittäin esikoisten seurakunnasta sekä sen helmasta ja hengen yhteydestä ja niin tulleet kelvottomaksi Jumalan ja kristittyin edessä. Jos siis haluat autuuden maan periä, lue nämä kirjeet kokonaan! Mutta jos et halua autuuden maata periä, nämä kirjeet pitää karvasteleman vaikka luetkin. Ja jos et lue, sitä enemmän nämä kirjeet pitää kerran karvasteleman näiden kirjeiden hylkääjää!

Tämän etsikkoajan kristillisyyden historia pääpiirteittäin hajaannuksineen seuraavissa kirjeissä, eli hajaannukset vuosina 1900, 1963-68, 1977, 1994 ja 1997

Esikoislestadiolaiset ry:lle (vuoden 1963-68 hajaannus)

1900-luvun hajaannusten jälkeen tämä vuoden 1963-68 kenties tunnetuin hajaannus johtui pääasiassa Ruotsin valtiokirkon papin Per Booremannin pilaamasta Laestadiuksen postillasta, jonka Gunnar Jönsson hyväksyi ja toi viinamäen aidan sisäpuolelle, ynnä muista kauhistavaisista synnin luvallisuuksista, joita eivät oikeat kristityt voineet, eivätkä voi koskaan hyväksyä, sillä kristityt tietävät sen, että kristittyin vanhurskaus pitää oleman paljoa suurempi kuin fariseusten ja kirjanoppineiden. (Huomaa lukija: joissain kirjoituksissa puhutaan Esikoislestadiolaisista nimellä "Vanha lestadiolainen kristillinen yhdistys ry", jota nimeä he kantoivat aina 1990-luvulle asti, jonka jälkeen he muuttivat yhdistyksensä nimen nykyiseen Esikoislestadiolaiset ry.)


Entisille leeviläisille (vuoden 1994 hajaannus)

Tämän vuoden 1994 hajaannuksen syyt selviävät kirjeestä "Tämän etsikkoajan hajaannuksista (2012)", sekä alla olevista kirjeistä. Pääasiassa hajaannuksen syyt olivat entisten leeviläisten hyväksyttyä hypnoosihoidot ja aviovuoteen saastuttaminen sillä keinoin, ettei lapsia tarvitse ottaa vastaan niin paljon kuin Luoja antaisi, jotka ovat Raamatun vastaista oppia, jota väärää oppia me emme voi hyväksyä. Näistä lisää monissa kirjeissä.

Vuoden 1997 hajaannusten sotkujen selvittelyä

Tämä mainitun vuoden 1997 hajaannus johtui pitkälti yhden henkilön omista ymmärryksistä ja Raamatun selityksistä. Kun ei tämä miesraukka ymmärtänyt, ettei Raamattua voi miten vain selittää, kerta toisensa jälkeen eri tavalla, vaan kun pitäisi pysyä niissä Raamatun selityksissä kiinni, jotka tämän kristillisyyden alusta annetut ovat. Lisäksi asia on juuri niin kuin yksi entinen Herran palvelija kerran sanoi tästä vuoden 1997 eriseuran aiheuttajasta: "Se mies on sellainen, joka yrittää syöttää eläviä ahvenia pyrstö edellä toisen suuhun." Alapuolella muutamia kirjeitä näiden sotkujen selvittämiseksi, joista kahdessa ensimmäisessä kirjeessä parhaiten tulee näkyville tämän hajaannuksen syyt.